Om Ristorante
Nino e Franco

Om Ristorante Nino e Franco

Drømmen om en italiensk restaurant i Danmark

Ninni Barone og Angelo Barbera kom til Danmark i 1977. De havde sammen en mission – at åbne en af de bedste italienske restauranter i Danmark. Dette projekt blev en realitet i 1983. Her åbnede de sammen Ristorante Nino e Franco, en restaurant som de valgte at opkalde efter deres fædre, som begge har en fortid som italienske kokke i syditalien, hvor de sammen arbejdede på en velbesøgt traditionel Siciliansk ristorante.

Amici og kærligheden til mad

Som børn stod de begge altid i køkkenet med deres fædre. Gennem deres fædre opleverede de det unikke ved at give kærlig til mad videre til gæsterne – gæsterne kom ofte efter endt måltid og kindkyssede kokkene, og dette har sat sit tydelige præg på deres tilgang til både gæster og kærligheden at lave mad.

Endvidere har deres livslange relation – og særlige samhørighed sat et tydeligt præg på deres tilgang til maduniverset og deres passion for at tilfredsstille deres gæster.
Complimenti al cuocu – som man siger i Italien, dækker ikke blot over et kompliment, men også en accept og tillid, som er særlig betydningsfuld, når man taler om kunsten at kokkerere for sine gæster.

Restaurantens indretning

Indretningen af restauranten er bevaret i en klassisk syditaliensk stilart. Denne stilart husker både Ninni og Angelo som noget helt særligt fra deres barndom. Her løb de begge rundt i Palermos charmerende gader, for til sidst at ende ved fædrenes restaurant, som netop havde denne speciale Italienske rustikke stilart.

Inspirationen til madkunsten i Ristorante Nino e Franco er det traditionelle syditalienske køkken. Madkunst og madtraditioner er særligt bevaret gennem årtier, hvor opskrifter fra begge deres fædre er blevet videreudviklet og rettet til, sådan at smagen – vil begejstre alle gæster som besøger Ristorante Nino e Franco.

Italienske og nordiske værdier i samme køkken

Ristorente Nino e Franco er som udgangspunkt inspireret af det syditalienske køkken, men gennem årene kan vi ikke sige os fri fra at være inspireret af elementer fra det nordiske køkken. Ydermere kan man med stor selvfølgelighed spore et strejf af vores personlighed i alle vores retter.

Hos Ristorente Nino e Franco serverer vi altid mad lavet af friske råvarer. Vi handler dagligt flere forskellige steder, for at sikre at kvaliteten er i top.
Hygiejnen i køkkenet er utrolig vigtig for os, vi ser dette som en altafgørende faktor for at bevare respekten og tilliden til vores gæster.